Mompreneur

If tomorrow never comes

I samarbete med Lavendla

När min pappa dog plötsligt i vintras väcktes såklart mycket tankar på livet och döden. Att behöva ordna en begravning och gå igenom alla papper samtidigt som man sörjde var faktiskt fruktansvärt jobbigt. Varenda val man skulle göra var svårt. För vad ville han? Vad var hans sista önskningar? Det vet vi inte och kommer aldrig heller att få veta.

Men det ledde såklart in tankarna på vad man själv vill. Vad önskar man att ens nära och kära ska få veta efter att man gått bort. Hur ska begravningen vara, vem ska få vad? För tro mig. Sånt kan verkligen ställa till det ordentligt.

Trots att det är svåra saker att tänka på så har jag funderat över vad jag själv vill. Till exempel hur jag vill begravas. Nu hoppas jag ju att det ska dröja sisådär minst 60 år tills dess. Men ändå. Man vet aldrig. Livet är skört och ingen är lovad morgondagen.

Min önskan är i alla fall att få en vit kista, jag vill ha rosa pioner och jag vill att det ska serveras tapas och bubbel. Musiken är jag inte helt klar med, men eftersom jag är en nörd, ja tydligen är man det när man gillar bra musik 😉 så vill jag i alla fall ha en låt som heter U smile, I smile.

Jag vill ha det ljust och fint och att man liksom ska fira livet som varit istället för att sörja döden. Förstår ni?

Hur som helst så kan Lavendla hjälpa till med detta. De arbetar med ljust familjejuridik och begravningar. Man får en personlig jurist, och det tror jag är bra med tanke på att det är väldigt privata och svåra saker man faktiskt diskuterar. Vill man inte skriva testamente så har de också Lavendla arkivet där man kan fylla i sina önskemål. Skillnaden är att det inte är juridiskt bindande så som ett testamente är

Lavendla är rikstäckande, det finns till och med i lilla Vaggeryd. Så varför inte se till att er sista vilja blir verklighet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.