Mompreneur, Psykisk ohälsa

Genom mörkret.

Jag har fått tillbaka skrivarlustan. Behöver få sätta ord på det jag känner, det som pågår inuti mig.

Jag har kämpat i ett mörker så länge nu. Jag blev sjukskriven i juni. Och befann mig i det djupaste mörker jag varit i. En djup depression som inte riktigt vill släppa greppet om mig. I början av hösten lättade det något men sen föll jag ber igen. Och de senaste veckorna har varit förjävliga rent ut sagt. En upptrappning av mediciner. Dagliga promenader. Och idag känns tungsinnet inte lika tungt. Jag hat fått komma upp för att andas lite.

Veckorna med barnen känns alltid lite bättre än veckorna utan. Även om jag behöver dem. Behöver få tiden utan barnen. För att ladda batterierna. Det blir intensiva veckor när de är hemma. Men de get mig mycket också. Ger nig en mening att göra saker. Att laga mat, tvätta, vara vaken. Veckorna utan känner jag mig ensam och tom. Så jag skaffade mig en hund. Många kanske tycker det är dumt. Jag vet inte. Men bara det att inte vara ensam. Att ha en anledning till att ta den där dagliga promenaden jag behöver. Annars blir det sällan av. Även om jag vet att jag borde. Men att göra saker för min egen skull. Nej, jag är inte där ännu. Saker jag behöver göra för min egen skull. Duscha, äta, tvätta mina kläder, promenera för min hälsa. Det tar emot något fruktansvärt och är bara ett måste som jag skjuter på så länge det går. Det här med att ta tag i saker liksom. Fungerar inte. Det är som min hjärna vill dö, medan kroppen kämpar emot.

Min vilja och min ork är på helt olika plan.

Men, en sak har jag börjat göra som är enbart för min egen skull. Jag har börjat på en kör. Jag tvekar att gå ända tills det är dags att åka, varje vecka. Orkar inte. För mycket människor. Tänk om jag behöver prata med någon? Jag orkar inte. Vill stanna hemma. Men jag tar mig dit och efter känner jag mig lättare till sinnet. Jag har alltid älskat att sjunga, jag vet ju det. Och för en stund behöver jag inte tänka. Bara sjunga. Bara vara jag. Den gamla jag.

Ett steg i taget, genom mörkret för att komma ut i ljuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.