Mompreneur, Psykisk ohälsa

Som att simma i slam.

Den här dagen. Nej.

Bara nej.

Inte en bra dag.

Har känt mig väldigt. Konstig? Ja alltså mått väldigt konstigt. Skakig, trött, och håglös. Ångest i hela kroppen.

Fått kämpa mycket idag.

Olle vaknade och skrek flera gånger inatt och det var lite tufft med vilgoth imorse. Så starten blev inte den bästa. Blev vila när Olle var på förskolan.

När Olle blev hämtad på förskolan så åkte vi hem och han fick mellanmål. Sen lite Nicke nyfiken under filten i soffan. Sen drog Olle ner en lampa i mitt huvud. Aj. Väldigt mycket aj. Humöret som inte var så bra kändes inte bättre. Men det var inte med mening. Så vad gör man. Säger aj, det där gjorde ont Olle. För att få upp humöret gick vi upp till sängen och sjöng prästens lilla kråka fler gånger än jag kan räkna. Så kändes det bättre. För hans skratt och leenden värmer upp hela själen på en!

Efter det tog vi oss en promenad med Noah. Olle älskar just nu att åka vagn. Så det gick ju fint. Stannade och gungade lite på vägen. Det tyckte Olle om. Det han inte tyckte om var när vi skulle hem. Men det började bli mörkt och maten lagar sig inte själv har jag märkt. Olle fick rita medan jag lagade mat. Sen fick barnen äta. För jag fick inte ner något. Bara tanken på mat får mig att vilja spy. Ångest ångest. Inte så lätt alltid. Hungrig men matlusten är totalt borta. Hoppas på att det är bättre imorgon.

Efter Olle somnat ville Mollie spela lite kort. Trots att jag bara ville sova sova sova så spelade vi lite. Vet att ångesten skulle växt annars när jag väl lagt mig och känt mig sådär misslyckad som mamma. Och uppenbarligen är det svårt att somna ikväll.

Men. En sjukt jobbig dag som ändå blivit till sitt bästa kan man väl säga. För jag har klarat av att vara människa och mamma. Och det känns väl ändå bra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.